V preteklosti sem samo mislila, da se imam rada.

V resnici... je bilo pa vse kar sem počela eno veliko mučenje ????????

Vsi ostali so bili na vrsti pred mano. Zrihtaj otroke, pospravi bajto, pripravi za jest, peri, likaj, zrihtaj rože na balkonu, bog ne daj, da zamudiš vse možne sestanke v zvezi z otroki... zrihtaj moža, da bo srečen, pomagaj družini, pomagaj prijateljem, delaj kot budala za svojega šefa... tudi neplačane nadure, če je treba... ponudi ramo vsem, ki trpijo... ????????????

Ti je vse to kaj poznano?? ????????

In valda sem bila potem utrujena za znoret, izčrpana, nenaspana in prazna. Imam čudovitega moža, ki mi je non stop govoril naj poskrbim zase da ni potrebno, da se toliko ženem. Kaj misliš, da sem ga slišala?? ???????? Ja, no...seveda sem ga slišala... a nisem upoštevala njegovega zlatega nasveta. Naredila sem po svoje. Naredila sem po avtomatskem pilotu, tako kakor sem poznala in še vedno potrebe ostalih dajala pred svoje lastne...


En dan je šlo čez rob in sem se zavedala, da sem depresivna. In kaj zdaj?

Tečna, avtodestruktivna, črne misli, vse je na meni, čustva so se menjavala kot reklame na tv. Morala sem nekaj narediti, sicer bi šlo samo še navzdol.

Ni bilo lahko. ????????

Ne!!! Nikoli ni lahko. Vedno moraš vložiti trzd,voljo, čas in seveda moraš najprej izbrati in dati sebe na prvo mesto. Ja! Dati sebe na prvo mesto. Saj veš tisto, ko je flaša polna soka, lahko naročiš vsem in jih razveseliš. Ko je flaša prazna pa nimaš kej ponudit. ????????????

Moja pot niti zdaleč ni bila lahka. To, kar živim danes je plod vsakodnevnega truda.

Vsak dan sem vsakič znova morala izbrati sebe. In so se začele stvari premikati. Tisti dan, ko je stari avtomatizem prevladal, sem na to pozabila. Ne vprašaj kakšen je bil tisti dan. Obup! In zvečer ko sem poštekala, da sem spet zaj... sem si rekla, da bom pa jutri spet izbrala sebe.

???????? Danes sem vedno bolj jaz. Vedno bolj se slišim, čutim, zaznavam in se zavedam sebe.

Vem, kako se počutiš. Lahko ti pokažem pot. Lahko te podprem. Lahko ti odprem vrata... a ti draga moja zenska... ti boš morala premakniti noge in narediti korake v to smer.

Zate sem oblikovala čudovit program, ki je narejen prav za ženske. ❤ Ljubeča maternica. ❤ Morda si že kaj o njem slišala ali prebrala. Na spodnji povezavi sta opis in mnenja žensk, ki so ga že izbrale.

Poglej si... in izberi sebe ❤❤❤


https://www.zareksrece.si/.../delavnice.../ljubecamaternica/