Spletne trgovine zareksrece.si so sestavljene v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). Spletno trgovino zareksrece.si upravlja podjetje Žarek sreče d.o.o., Korte 81, Izola, 6310 (Ponudnik). Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj se zavezujejo od trenutka, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino Splošnih pogojev in se s Splošnimi pogoji brez omejitev strinjate. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb Splošnih pogojev brez posebnega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka objave in so zavezujoče za uporabnika. Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov je poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih nemogoče. Ponudnik si zato pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali v celoti ustavi prodajo nekaterih ali vseh izdelkov ali omeji ali v celoti omeji dostop do strani spletne trgovine za določen ali nedoločen čas. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za neukrepanje trgovine zaradi nepoznavanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, neopravljanja storitev zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali druge tehnične motnje, ki je lahko začasno ali daljše časovno obdobje izkrivlja uporabo.

 

NAKUPNI POSTOPEK  - Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, preprosto prebrskajte spletni katalog izdelkov s klikom na ikono izdelka.

NAČINI PLAČILA - Ponudnik ponuja naslednje načine plačila: PRINCIP

  • BANČNO NAKAZILO: Naročilo boste plačali preko UPN obrazca.
  • PLAČILO S KREDITNO KARTICO ali PAYPAL: plačilo boste opravili z navedbo podatkov o kreditni kartici (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (prek spletnega plačila), BA Maestro, Diners Club)

CENE - Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, veljavno v času potrditve plačila. Veljajo trenutno navedene cene izdelkov, ki se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI - Uporabniki spletne trgovine lahko včasih kupijo izdelke po znižanih ali promocijskih cenah. Različne akcije, promocije in druge marketinške tehnike bodo zagotovile, da bodo izdelki ali storitve označeni kot takšni v času promocij. Prav tako bo imel vsak izdelek ali storitev, za katerega veljajo promocijske ali znižane cene, jasno opredeljene pogoje nakupa. Vse posebne/neredne akcije ali marketinške akcije bodo navedene v spletni trgovini zareksrece.si Trenutne akcije: Kuponi za popust in promocijske kode Kot način posebne promocije lahko uporabniki določene izdelke kupijo tudi preko posebnih kuponov in promocijskih kod s popusti, ki jih prejmejo na različne načine (preko SMS, letakov, družbenih omrežij ...). Promocijska koda ali kupon ponuja različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno opredeljeni. Vnos promocijske kode je omogočen za vsak izdelek, v prvem koraku spletnega naročila – Nakupovalna košarica.

 

NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA
Pogodba, za katero se ugotovi, da ne more izpolniti pod pogoji, ki jih ima spletna trgovina, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takšne pogodbe.

NAROČILO POGODBE
Spletna trgovina bo začela z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, takoj po njegovem prejemu.

OBNOVITEV POGODBE
Oddano elektronsko naročilo je sklenjena kupoprodajna pogodba shranjena na sedežu podjetja. Odpoved pogodbe V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov lahko kupec v 14 dneh po prejemu blaga pisno obvesti ponudnika, brez posebnega razloga, o naročilu. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno piše, da odstopa od pogodbe. Ob vračilu morajo biti izdelki nepokvarjeni, nerabljeni, nepoškodovani, nespremenjeni v količini in v originalni embalaži. Vračilu kupnine je treba priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, če želi kupec prejeti vračilo na svoj TRR. Kupec mora blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Žarek sreče d.o.o., Korte 81, Izola, 6310, z navedbo Spletna prodaja. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga je na strani kupca. Kupec blago vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, brez odlašanja oziroma v 14 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Ponudnik v skladu s 43.d členom Zakona o varstvu potrošnikov vrne celotno kupnino takoj ali najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Subjekt lahko zadrži vračilo prejetih plačil, dokler se vrnjeno blago ne vrne ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je bilo blago poslano nazaj, razen če subjekt ponudi možnost, da vrne samo vrnjeno blago.

 

DOSTAVA

Naročeno blago, ki je na zalogi, od naročil, prejetih na delovni dan do 16. ure, pripravimo in odpremimo v roku 3 delovnih dni. Blago pošiljamo preko Pošte Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne prevažamo blaga. V primeru artiklov, pri katerih bodo dobavni roki daljši od predvidenih, bo kupec obveščen o spremenjenem dobavnem roku. Upoštevajte, da je za dostavo potreben tudi čas dostave. V Sloveniji čas dostave večine pošiljk traja en dan, vendar se lahko zaradi različnih razlogov, na katere ni mogoče vplivati (napake, nesreče, napake, razmere na cesti, itd.), le-ta podaljša. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino v primeru nakupa manj kot 65€. Strošek dostave ob nakupu do 65€ je prikazan na spletni strani in je prikazan na koncu vašega naročila in je zabeležen na računu, ki ga prejmete z naročenimi izdelki. Pri nakupu nad 65€ so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. Izdelke dostavljamo ali pošiljamo izven Slovenije. Cene so prikazane na spletni strani.

 

REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v dostavno škatlo, da boste nepoškodovani in v originalni embalaži.

KAKOVOSTNA REKLAMIRANJE
V primeru, da izdelki ne ustrezajo količini v paketu (dostavljena količina in znesek, ki je naveden na dobavnici se ne ujemata), mora kupec o tem obvestiti zareksrece.si najkasneje v 8 dneh po prevzemu na info@zareksrece.si in priložite izpolnjen obrazec za pritožbo. V primeru utemeljene reklamacije se izdelek pošlje kupcu takoj ali v roku 8 dni po prejetem obvestilu oziroma vrne sorazmerno kupnino.

 

PREJEMANJE NAPAČNEGA BLAGA
Takoj preverite prejeto blago. Če so v paketu napačni izdelki, mora kupec najkasneje v 8 dneh po prejemu škode obvestiti zareksrece.si na info@zareksrece.si in priložiti izpolnjen obrazec za reklamacijo. Spletna trgovina zareksrece.si na podlagi ustreznega obvestila izdelek zamenja v najkrajšem možnem času in v roku 8 dni od prejema obvestila, ali če to iz objektivnih razlogov ni mogoče, vrne kupnino. Ob prejemu pravega izdelka je dolžnost kupca, da pošiljateljem dostavi napačno blago in mu izroči natisnjen reklamacijski obrazec, če tega še ni storil.

 

REKLAMIRANJE FIZIČNO ZAŠČITENIH PROIZVODOV
Takoj preverite prejeto blago. Če je v paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec nemudoma oziroma najkasneje v roku 3 dni po prejemu poškodbe obvestiti Pošto Slovenije in trgovino zareksrece.si na e-naslov info@zareksrece.si in priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo. Na podlagi ustreznega obvestila Žarek sreče d.o.o. izdelek zamenja ali vrne kupnino v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost kupca, da razlito ali poškodovano blago dostavi dostavljavcu in sodeluje pri evidenci poškodovanja blaga.

 

ZAHTEVA SE NANAŠA NA PRAVE SPORE
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov je prodajalec odgovoren za dejanske napake pri njegovem izpolnjevanju. Napaka je resnična, ko: 1. izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za normalno uporabo; 2. izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za določeno uporabo, za katero ga kupec kupi, prodajalec pa je bil ali bi moral biti seznanjen s tem; 3. izdelek nima lastnosti in lastnosti, ki so bile izrecno ali implicitno dogovorjene ali predpisane; 4. če je prodajalec dostavil izdelek, ki se ne ujema z modelom ali tipom, razen če je bil vzorec ali model prikazan samo za obvestilo. Potrošnik mora o napaki obvestiti prodajalca po e-pošti zareksrece.si ali in izpolniti reklamacijski obrazec, v katerem poda točen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti pregled izdelka. Če napaka ni sporna, bo podjetje ugodilo zahtevi potrošnika v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 8 dneh. Če pride do spora glede reševanja reklamacije, družba v istem roku pošlje pisni odgovor. Okvarjen izdelek skupaj s reklamacijskim obrazcem vrnite na naslov Žarek sreče d.o.o Če je mogoče, ga zamenjamo, v nasprotnem primeru vam vrnemo kupnino. zareksrece.si si pridržuje pravico, da zavrne pritožbo, če ugotovimo, da je neuporabnost članka posledica vašega neprimernega vedenja.

 

VARNOST
Nakupovanje in spletno plačevanje je varno. Vse denarne transakcije, ki se izvajajo v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja. Vsa plačila s kreditno kartico se obdelujejo v realnem času zaradi vaše varnosti in zagotavljanja občutka varnosti s takojšnjim preverjanjem podatkov na bankah. Plačilo lahko opravite s kreditno kartico (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Diners Club). Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so šifrirani s tehnologijo šifriranja podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov zagotavlja, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenašajo iz vašega računalnika na avtorizacijski strežnik banke in niso shranjeni na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačilom v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu naslovne vrstice v brskalniku.

 

INTELEKTUALNA LASTNINA
Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihovi derivati na tem spletnem mestu so predmet avtorskih pravic in drugih pravic intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, niti jih ni dovoljeno spreminjati ali distribuirati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretjih oseb. Ponudnik storitev pod nobenim pogojem ni odgovoren za kakršne koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta ali drugih spletnih mest, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost kakršnih koli informacij, ki so na voljo na teh povezanih spletnih mestih, in kakršnih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

 

ZAŠČITA OTROK
Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, ki ve ali sumi, da je otrok, brez izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja brezplačnega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljivi za otroke. Brez izrecnega dovoljenja starša ali skrbnika trgovec ne bo sprejemal nobenih osebnih podatkov v zvezi z otroki, niti ne bo posredoval podatkov, ki jih prejme od otrok, tretjim osebam, razen staršem ali skrbnikom. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala otrokovega zaupanja, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

 

OBSEŽNA REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

V skladu z zakonskimi normativi Žarek sreče d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega sodišča za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil po Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. zareksrece.si, ki kot ponudnik blaga in storitev izvaja spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletne potrošniške spore (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo tukaj. https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Omenjena ureditev temelji na Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbi (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov in spremembah Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktiva 2009/22/ES.

 

PODATKI PODJETJA

Žarek sreče d.o.o
Korte 81
6310 Izola
Slovenia
Mail: info@zareksrece.si
IBAN SI56 1010 0005 2970 143
Matična številka: 6572332000
Davčna številka: 54034612